Fuerteventura

Fuerteventura is één van de 7 eilanden die samen de Canarische eilanden vormen . De eilandengroep behoort tot Spanje . Fuerteventura ligt op ongeveer 100 km ten westen van de Sahara in Marokko . Fuerteventura heeft een zeer droog klimaat , met nauwelijks regen .De temperaturen zijn heel het jaar door tussen 22 en 30 graden , het is er dus alle dagen zomer . Fuerteventura is een langwerpig eiland met een oppervlakte van 1658 km . De afstand van het noorden ( Corralejo ) naar het diepste zuiden ( Jandia ) bedraagt ongeveer 120 km De luchthaven situeert zich in Puerto Del Rosario , de hoofdstad van het eiland.

Corralejo

Corralejo ligt in het noorden van Fuerteventura en is de meest toeristische badstad op het eiland . Tevens is het heel gekend voor zijn kilometerslange zandstranden ( playas grandes ) Daar is het heerlijk vertoeven voor zwemmers ,wandelaars , surfers , en kite surfers In de onmiddellijke omgeving ( op 10 min ) ligt het kleine onbewoond eiland Lobos , gekend van het snorkelen .Daarnaast is het heerlijk om er in de lagunes te zonnebaden . Honderden restaurants , waar je tegen zeer democratische prijzen kan tafelen , vind je vooral rond de haven en in de kleine binnenstraatjes van het centrum Winkels van alle gekende merken zijn er in overvloed ; strandbars maken het plaatje volledig.

Residencial Las Dunas

Een residentieel , rustig complex op de hoek Avenida Fuerteventura ° 29 - Calle Del Moro n° 1. Gelegen op 200 m van de zee , op wandelafstand van de grote stranden . Het bevat een 100 –tal appartementen , een supergroot zwembad van 550 m²met voldoende ligzetels , een fitness met alle gewichten en toestellen . Er is ook een tennisterrein Het openlucht winkelcentrum Companario met het grootwarenhuis Hyperdino en restaurants bevindt zich op 300 m.

Nuttige info

Nuttige info Verplaatsing naar het appartement : adres RESIDENCIAL LAS DUNAS in Corralejo Op de hoek Avenida Fuerteventura ° 29 - Calle Del Moro n° 1


Wegbeschrijving naar het appartement : U volgt de weg van aan de luchthaven richting Corralejo . Wanneer u na een 25 km het Riu hotel aan het hagelwitte strand ( Playa Grande ) passeert , komt u Corralejo binnen . U ziet vóór u een heel groot onafgewerkt gebouwencomplex en u komt aan een rond punt . U neemt op het rond punt de eerste afslag naar de Avenida Fuerteventura . Het complex bevindt zich 300m verder aan uw linkerkant , op de hoek met de Calle Del Moro .


Taxi : kostprijs van luchthaven naar app 50 euro ; Ikzelf kan ook de transfert regelen van en naar de luchthaven voor 30 euro per traject . Gelieve daarvoor contact met mij op te nemen voor de afreis aub .


Bus : neem bus nr 3 vlak aan de uitgang van de aankomsthal ( 2.6 euro / 2 pers )Er is een bus op elk uur op zon-en feestdagen ; tijdens de week is er een bus elk half uur Overstappen in busstation Puerto Del Rosario en na 5 min wachten bus nr 6 nemen ( 6,5 euro / 2 pers ) en afstappen in Corralejo aan El Campanario ( Er is een torentje te zien op het gebouw van het winkelcomplex ( is een klein Maasmechelen Village ) 300 m terugkeren en u komt toe aan het complex Residencial Las Dunas ( Calle del Moro n° 1) aan uw rechterkant .


Autoverhuur : op de luchthaven kan een auto gehuurd worden .Auto’s zijn nieuw ; prijs ongeveer 120 euro voor een week ( beste koop Payless car en Europ Car ) Hertz , Avis en Europcar kan ook . Onlinebooking van thuis mogelijk via www.rentalcars.com Een auto kan ook in Corralejo gehuurd worden per dag ( ongeveer 30 euro/dag ) Benzine en dieselprijs : ongeveer 1 euro per liter Er is overal op Fuerteventura openbare parkeergelegenheid in de straten , zonder betaling


Fietsenverhuur Op 300 m van het app : easyriders-bikecenter ( mountainbikes ; koersfietsen ) Ook onlinebooking van thuis mogelijk ; nieuwe en heel goed onderhouden “ Specialized “ of “TREK “fietsen Er zijn 2 mountainbikes ter beschikking voor de bewoners van ons 4 appartementen ( spreek af met uw eventuele geburen qua gebruik van de fietsen )


Supermarkt Aan El Campanario : HYPERDINO ( vergelijkbaar met Delhaize ) ( alle dagen open tot 22.00 uur )


Geldautomaten In Corralejo zijn meerdere geldautomaten ; de dichtstbijzijnde is in de grote winkelstraat


Markten Vrijdagvoormiddag en dinsdagvoormiddag : aan het Baku waterpark van 10u tot 14 uur markt met (juwelen , horloges en handtassen van de meest gekende merken ) Zondag : In El Campanario is er een markt ( van 10.00 tot 14.00 uur ) van handgemaakte juwelen en artisanale producten . Van 12.00 tot 14.00 uur treedt er een plaatselijke spaanse band op (zeker de moeite)


Uitstappen El Cotillo : mooi dorpje op 10 km van Corralejo ; Kleine straatjes en restaurantjes aan het water prachtige golven en diverse lagunes U kan ook offroad langs de kust naar El Cotillo ; u vertrekt dan aan het busstation van Corralejo ( waar de windturbines staan )

Betancuria : klein dorpje ( vroegere hoofdstad van Fuerteventura ) gevolgd door een bergrit naar het zuiden van het eiland ( richting Moro Jable ) (adembenemende panorama’s en stopplaatsen zoals Mirador De Velossa ,waar eekhoorntjes en marmotten uit de hand komen eten ) Cofete : in het zuiden van het eiland met onwaarschijnlijk uitzicht , maar moeilijk bereikbaar (grindweg) Sotavento: in het zuiden ,daar is het WR windsurfen gevestigd (120 km/uur) Moro Jable ( Costa Calma ) :is in het zuiden gelegen ( ongeveer 100 km vanuit Corralejo ) Jandia : is het meest zuidelijke punt van het eiland en is enkel offroad te bereiken


Corralejo: Winkelen : in en rond de grote winkelstraat Avenida General Franco met alle grote merken en veel parfumeries Dagelijks overtochten ( duurtijd 30 min ) naar Lobos en Lanzarote ( boten Armas of Fred Olsen ) Waikikibeach : strandbar en ’s avonds danscafé (zijstraat , midden van Avenida General Franco , rechts in ) Galera Beach en Bar Mar a dentro ( met zwembad ) te bereiken via strandwandeling richting haven Livemusic : verschillende bars in de grote winkelstraat Beste acoustische live muziek in Rock Island Bar ( kleine zijstraat van de winkelstraat ) Adres : Calle Crucero Baleares n° 8


Restaurants : -heel toffe restaurantjes aan de haven en in de oude binnenstad (dichtbij de haven ) -La Luna , niet toeristisch ,maar hoofdzakelijk spaanse klanten (aan uiteinde van de haven ) -La Mama , zijstraat aan Don Pepe ; gekend voor zijn Argentijnse steak -Restaurant TexMex Don Pepe in de grote winkelstraat -Tapas Oscar en Tio Bernabe in de oude binnenstad dichtbij de haven -Las tejas , in de straat om naar de Waikiki te gaan -Santa Ana , in de zijstraat aan Don Pepe ( rechtover La Mama )


Sport : -Duiken en Scuba Diving in Corralejo , Costa Calma en Las Salinas ( Antigua ) -Snorkelen op het eiland Lobos ( 25 euro pp ; boeking aan de haven ) -Surfen kan u nagenoeg overal ; Vooral in Corralejo vind je diverse surfscholen.


Speciaal voor de kinderen : Dierenpark OASIS PARK in La Lajita ( Pajara ) BAKU waterpark in Corralejo met glijbanen ( 14 m hoog ),multi glijbanen en zig zags.